Apa Itu Aplikasi Duit

Pada tahun 2007 keadaan ekonomi global dilanda kemelesetan terburuk di dalam sejarah peradaban moden. Krisis ekonomi ini berpunca daripada krisis di USA akibat masalah pinjaman subprima yang memberikan kesan kepada ekonomi di Eropah. Kesan kemelesetan ekonomi USA menggugat keyakinan para pelabur terhadap kekuatan ekonomi negara-negara di Eropah. Sebelum krisis ekonomi global pada tahun 2007 hingga 2008 kebanyakan negara di Eropah mempunyai hutang kerajaan pada paras yang tinggi dalam sekitar 60 hingga 90 peratus dan ini dianggap normal kerana ekonomi di Eropah sebelum mengalami krisis ini adalah sangat rancak dan pesat. Kita sering melihat bagaimana sesetengah pihak membandingkan masalah hutang di beberapa buah negara seperti Greece, Spain, Ireland dan tidak dinafikan paras hutang yang tinggi di negara tersebut menyumbang kepada krisis ekonomi yang berlaku sekarang. Walau bagaimanapun ia amat berbeza dengan Malaysia, negara-negara tersebut tidak mempunyai kuasa penuh terhadap sistem kewangan negara mereka. Matawang Euro dikawal oleh satu agensi pusat iaitu European Central Bank (ECB) yang dikawal bersama oleh semua negara yang menggunakan matawang Euro. Ini menjadikan krisis di Greece semakin buruk dan paras hutang mereka semakin meningkat kerana mereka tidak dapat mengawal bekalan wang untuk negara mereka sendiri. ECB juga berperanan mengawal kadar faedah yang sangat penting sebagai alat untuk menangani kelembapan ekonomi.

greece dan masalah ekonomi

Berbanding di Malaysia, negara kita mempunyai Bank Negara Malaysia yang mempunyai kebebasan untuk mengawal bekalan wang, kadar faedah seterusnya boleh bertindak balas terhadap kelembapan ekonomi secara luaran atau dalaman. Untuk menggambarkan bahawa Malaysia bakal menjadi seperti Greece, Spain atau Ireland adalah tidak benar sama sekali kerana struktur ekonomi dan kewangan kita amat berbeza dengan mereka. Masalah stress memberi impak negatif pada hidup anda dan stress merupakan perasaan yang dialami oleh setiap orang pada satu masa dalam kehidupan mereka. Perasaan-perasaan negatif seperti kesedihan, kebimbangan dan kekecewaan merupakan perasaan-perasaan yang umum dirasakan oleh ramai orang. Pengalaman yang muncul dari keadaan dan kesempitan hidup negatif dalam hidup memberikan kita keberanian dan kemahuan untuk mengubah hidup agar keluar daripada kesempitan dan salah satu caranya adalah dengan aplikasi duit, apa itu aplikasi duit?

bank negara malaysia

Aplikasi duit ini adalah salah satu aplikasi yang dicipta oleh Encik Ameer Hisham. Sebaik sahaja anda memuat turun aplikasi ini dalam telefon pintar anda duit akan masuk ke dalam akaun anda tanpa henti. Aplikasi ini amat mudah dan anda tidak memerlukan lain-lain alat sokongan. Anda cuma perlu pasang sahaja dan nikmati wang masuk ke dalam akaun bertubi-tubi. Pastinya ramai yang tertanya-tanya tentang apa itu aplikasi duit, dan dengan aplikasi duit yang cukup mudah ini  anda akan benar-benar bebas daripada kesempitan hidup dan anda bakal mengecapi segala kemewahan untuk dinikmati bersama orang orang tersayang.

aplikasi duit

Akhir kata, diharapkan agar artikel tentang apa itu aplikasi duit ini mampu menyelesaikan masalah anda serta dapat melepaskan diri daripada belenggu kemiskinan.