Bagaimana Ketatkan Faraj Dengan Mudah

Vagina adalah kawasan yang sensitif dan menjaganya agar tetap sihat perlu diambil perhatian bagi semua wanita. Terdapat keseimbangan bakteria sihat di dalam faraj dan pada tahap ini dengan mudah boleh terganggu. Ia juga adalah perkara biasa yang menimbulkan sedikit pelepasan yang membantu untuk mengekalkan kawasan faraj agar kekal bersih dan bebas daripada bakteria berbahaya. Apabila tahap pH di kawasan vagina terganggu ramai wanita akan mengalami kegatalan, membakar dan juga jangkitan. Ramai wanita terutamanya selepas melahirkan anak farajnya akan berasa longgar dan ia adalah benar bahawa melahirkan anak dapat melonggarkan otot faraj anda dan lantai pelvik sehingga 50 peratus dan akibatnya ramai wanita semakin kurang sensasinya semasa melakukan hubungan seks. Kunci untuk membawa kembali geseran yang diperlukan untuk mempunyai seks yang hebat adalah latihan faraj mudah. Bersalin dan melahirkan anak biasanya memberi kesan kepada otot pelvik yang membawa kepada kehilangan dinding faraj dan mengurangkan aktiviti seksual. Terdapat pengurangan dalam tahap seksual jika anda mempunyai faraj longgar. Jadi, untuk mendapatkan semula kepuasan yang hilang dari segi hubungan seksual para wanita perlu membuat mencari cara bagaimana ketatkan faraj dengan mudah.

bagaimana-ketatkan-faraj-dengan-mudah

Anda boleh mengetatkan faraj anda dengan mencuci faraj anda dengan larutan amla yang dihancurkan dengan air yang direbus dan sejuk. Terus lakukan ini setiap hari dan anda akan lihat perbezaannya. Kuatkan otot faraj anda dengan melakukan senaman kegel. Senaman kegel yang melibatkan penguncupan faraj, pegang ia untuk seketika dan akhirnya melepaskannya, lakukan senaman kegel sekurang-kurangnya 12 kali sehari. Kon faraj juga boleh membantu dalam mengetatkan faraj anda dimana kon faraj ini adalah peranti yang perlu dimasukkan ke dalam faraj dan biarkan ia bertahan. Masukkan kon yang paling ringan dalam faraj bagi membiarkan otot faraj itu bertahan. Gantikan kepada kon yang lebih berat apabila anda berjaya menggunakan kon yang ringan dan ini perlu dilakukan sekurang- kurangnya dua kali sehari selama kira-kira 15 minit bagi setiap sesi.

senaman-kegel-ketatkan-faraj

Di antara cara bagaimana ketatkan faraj dengan mudah yang semakin popular dan mudah digunakan masa kini salah satunya ialah dengan menggunakan produk Vidara Perfect Serum. Fungsi utama Vidara Perfect Serum ini adalah dapat merapatkan keintiman wanita, merangsang keinginan untuk bersama dan bertindak sebagai Anti-Septik.  Ianya boleh digunakan pada bil-bila masa sahaja dan disyorkan diguna sebelum bersama dengan pasangan untuk lebih menikmati hubungan seks. Cara penggunaannya ialah lumurkan beberapa titik Vidara Perfect Serum di bahagian hujung jari, sapukan hujung jari anda lebih kurang seinci ke dalam bahagian faraj dan dalam masa 5 minit dinding vagina akan semakin merapat dan menjadi sempit.

vidara-perfect-serum

Diharapkan agar artikel tentang bagaimana ketatkan faraj dengan mudah ini mampu memberikan manfaat buat para pembaca.