Buang Toksin Badan Dengan CMD Revell

Toksin adalah bahan kimia ataupun sejenis racun berbahaya yang boleh merosakkan fungsi dan struktur sel badan. Ia adalah hampir mustahil untuk anda mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja samada dalam udara yang kita sedut bahkan melalui makanan dan minuman. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang. Menurut Dr. Juliet Tien, jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi disarankan anda melakukannya selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang. Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari parasit yang banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan. Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa jika seseorang mengalami toksin berlebihan dalam badan ianya bukan sahaja  melibatkan fungsi anatomi tubuh tetapi memberi kesan kepada emosi juga. Seseorang yang memiliki toksin berlebihan dalam badan akan kerap marah-marah, emosional, sering tidak tenang, tidak boleh duduk diam, degil, tidak yakin dengan kebersihan dan kelam kabut sekiranya  lymphatic system (sistem limfa) tidak berfungsi sepatutnya.

Di antara cara terbaik dalam proses menghindari toksin daripada terus mendatangkan masalah kepada tubuh badan adalah dengan cara buang toksin badan dengan CMD Revell. Kandungan magnesium yang terdapat dalam Concentrated Mineral Drops ini merupakan salah satu keperluan yang sangat diperlukan dalam tubuh badan. Magnesium sangat penting bagi kesihatan anda kerana diperlukan lebih daripada 300 reaksi biokimia dalam tubuh. Magnesium adalah mineral keempat paling umum dalam tubuh dan sebahagian lain bertanggungjawab untuk aspek yang tak terhitung jumlahnya bagi kesihatan tubuh. Sekitar 50 peratus dari jumlah magnesium tubuh disimpan dalam tulang kita, sedangkan sisa bahagian dari magnesium yang penting dijumpai dalam sel-sel jaringan tubuh dan organ. Hanya 1 peratus magnesium tersedia dalam darah meskipun tubuh manusia sangat baik dalam mengatur tingkat capaian magnesium dalam darah. Manfaat magnesium bagi kesihatan tubuh meliputi pemeliharaan saraf tubuh, otot dan tulang dan hal ini juga membantu dalam sintesis protein dan metabolisme sel. Magnesium sangat penting untuk mempertahankan jantung berdegup normal dan digunakan oleh doktor untuk mengubati ketidakaturan kadar degupan jantung.

buang toksin badan

Buang toksin badan dengan CMD Revell kerana ianya mengandungi kandungan ion negatif yang tinggi dan menyebabkan air alkali masuk ke dalam sel badan 3 kali ganda lebih cepat berbanding daripada air biasa kerana struktur molekul yang lebih kecil mampu meningkatkan proses pembuangan toksin yang lebih efektif. Air beralkali ataupun CMD ini merupakan anti oksida yang sangat kuat dan apabila ia dalam bentuk cecair bahan ini mampu masuk terus ke dalam sel dan meneutralkan radikal bebas tanpa perlu mengalami proses metabolisma.

buang toksin badan dengan CMD Revell

Akhir kata, diharapkan agar artikel buang toksin badan dengan CMD Revell ini memberikan info yang secukupnya kepada para pembaca.