Buang Toksin Dari Badan Dengan Pati Mineral

Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran dan di antaranya ialah pencemaran makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian. Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan dan bahan tambahan merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan dan ini adalah punca terjadinya pelbagai jenis penyakit seperti tumor, kanser, migrain dan sebagainya. Fakta daripada pelbagai kes penyakit mendapati bahawa hampir 90 peratus punca penyakit adalah disebabkan oleh toksin. Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa bunagan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh dan toksin yang berada di dalam saluran darah akan dibawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya. Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain. Terdapat banyak kaedah untuk buang toksin badan dan di antaranya ialah buang toksin dari badan dengan pati mineral.

Buang toksin dari badan dengan pati mineral terbukti keberkesanannya kerana pati mineral Concentrated Mineral Drops (CMD) merupakan pemakanan mineral lengkap untuk memelihara kesihatan badan menyeluruh. Ianya mengandungi Magnesium yang berkualiti tinggi bersama 72 jenis trace mineral dan bertindak aktif membantu proses pembersihan dalam hati, penyingkiran toksin dan kolesterol serta lemak daripada hati. Selain itu, ia juga membantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah, menyingkirkan lemak dari badan dan sekaligus melangsingkan badan. Pati mineral ini lengkap kerana terdiri daripada 8 makro-mineral iaitu (Calcium, Zinc, Iron, Magnesium, Flouride, Sodium,Selenium dan Iodine) dan 68 mikro mineralnya adalah (Phosporus, Sulphate, Cesium, Hafnium, Dysprosium, Neodymium, Nickel, Vanadium, Potassium, Silicon, Strotium, Bismuth, Lutetium, Ebrium, Manganese, Gold, Silver, Terbium, Alumunium, Holmium, Chromium, Latharium, Gallium, Titanium, Tellurium, Nitrogen, Copper, Gadolinium, Europium, Selenium, Semarlum, Molybdenum, Praseodymium, Lithium, Carvonate, Yiterbium.dan lain-lain) dan ini menyebabkan CMD sebagai supplemen mineral yang cukup lengkap.

buang toksin dari badan

Selain itu, Concentrated Mineral Drops ini berasal dari  Tasik Great Salt, Bahagian Barat Amerika Utara di USA dan ia merupakan laut pedalaman yang tertua di dunia dan merupakan sisa Zaman Ais besar yang terakhir. Tasik Great Salt telah mengumpulkan mineral dan trace mineral daripada pergunungan berbatu-batan di sekitarnya selama berpuluh-puluh ribu tahun. Tasik Great Salt merupakan badan air laut yang terbesar dan terpekat di dunia. Setiap musim sejuk, purata 500 inci salji jatuh ke pergunungan yang mengelilingi Tasik Great Salt Lake. Pada musim luruh, air salji mencair sekaligus melarutkan mineral dari tanah dan batu batan dan dibawa ke tasik yang tiada pengaliran keluar. Matahari pada musim panas di Utah membuat air tasik mengewap dan meninggalkan mineral di dalamnya.

tasik great salt

Demikian sedikit info yang admin dapat kongsikan kepada para pembaca melalui artikel buang toksin dari badan dengan pati mineral ini.