Cara Sempitkan Faraj Selepas Bersalin

Sebuah kehidupan seks yang sihat adalah hak semua manusia tetapi malangnya tidak ramai orang dapat menikmatinya disebabkan masalah kelonggaran faraj. Faraj longgar bermakna bahawa terdapat peningkatan diameter faraj dan organ-organ dan oleh itu mempunyai sokongan yang kurang dan prolaps akibat fungsi sfinkter dibiarkan tidak cekap dan oleh itu beberapa orang mengalami kencing inkontinen dan pengalaman kebocoran apabila mereka ketawa atau batuk. Keadaan faraj yang santai boleh membuatkan ia sukar bagi seorang wanita untuk mendapatkan kepuasan dari segi seksual kerana kekurangan geseran yang menghalang dan mengurangkan sensasi. Ia bukan sahaja memberi kesan kepada wanita tetapi juga buat pasangannya. Terdapat begitu banyak faktor yang boleh membawa kepada masalah faraj longgar dengan mereka yang berada di bahagian atas senarai yang melahirkan anak, perubahan hormon, penuaan, latihan berat, nada otot miskin dan obesiti atau berat badan berlebihan. Nasib baik, jika anda mengambil berat tentang faraj anda, terdapat beberapa pilihan yang anda boleh gunakan untuk mengetatkan ia kembali dan memperbaiki kehidupan seksual anda.

Cara Sempitkan Faraj Selepas Bersalin

Di antara cara sempitkan faraj selepas bersalin adalah dengan peranti Biofeedback. Lantai pelvik dan otot vagina akan diperbaiki kedudukannya dengan meletakkan sensor A ke dalam faraj dan ia dapat memastikan bahawa kontraksi yang betul dicapai semasa latihan dan oleh itu mereka bekerjasama dengan mensasarkan kawasan lantai pelvik. Cara kedua adalah dengan senaman Kegel. Ia adalah pilihan yang paling disyorkan untuk wanita yang mempunyai keperluan untuk mengetatkan otot faraj. Latihan adalah mudah dan ia bekerja pada otot lantai pelvik, apa yang anda perlu lakukan adalah berehat dan lihat kesannya. Ia boleh dilakukan dengan menggunakan alat-alat yang membantu seperti kon faraj dan bola yang dimasukkan sebelum melakukan senaman. Satu lagi kaedah yang hebat dengan membuat otot bekerja ketika membuang air kecil dengan membebaskan dan menahan air kencing selama yang anda boleh sebelum melepaskannya lagi. Anda mungkin tidak mendapat keputusan yang lebih cepat, tetapi otot akan menjadi ketat seiring dengan masa.

alat peranti biofeedback

Kita akan membincangkan tentang suatu produk iaitu Vidara Perfect Serum dimana ia adalah salah satu lagi cara sempitkan faraj selepas bersalin yang diyakini memberikan kesan yang terbaik buat para penggunanya. Produk ini memberikan laluan vagina sebanyak 300% dan pastikan ibu-ibu yang masih berpantang benar-benar suci dari sis darah haid ataupun nifas sebelum menggunakan produk ini kerana dikhuatiri ia akan memerangkap sisa-sisa darah. Caranya mudah sahaja dimana anda cuma perlu lumurkan beberapa titik Vidara Perfect Serum di hujung jari, sapukan hujung jari anda seinci ke dalam faraj dan ratakan di sekeliling bibir faraj selama 15 saat. Dalam masa 5 minit dinding vagina akan semakin merapat dan menjadi sempit.

produk vidara perfect serum

Oleh itu, diharapkan agar artikel tentang cara sempitkan faraj selepas bersalin ini mampu memberi info yang bermanfaat dan lengkap untuk dijadikan rujukan para pembaca.