Kuruskan Badan Dalam 2 Bulan

Anda ingin menjadi kurus? Takut untuk mencuba cara untuk kurus? Takut makan masa yang lama untuk kurus?Usah khuatir.Pinjamkan masa anda untuk baca artikel ini kerana artikel ini akan mengupas isu tentang cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan.Haa..tak lama taw.2 bulan je.Nak tahu macam mana?.Rileks.Sebentar lagi anda akan tahu.Seperti yang kita ketahui,ramai orang ingin menjadi kurus.Kenapa ye?Kerana badan yang kurus akan menampakkan anda kelihatan cantik.Jadi,untuk tidak melengahkan masa lagi,mari saya kongsikan beberapa cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan.Terdapat beberapa cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan.

Tulis Jumlah Kalori Yang Diambil Setiap Hari Bantu Kurus

Pertama sekali,antara cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan ialah menggalakkan diri menulis.Menulis yang dimaksudkan bukanlah menulis diari,artikel atau semacamnya.Tetapi,amalkan menulis tentang pengambilan makanan dan minuman setiap hari secara terperinci termasuklah jumlah kalorinya.Dengan cara ini,anda akan tahu berapa banyak kalori yang anda ambil sehari dan anda dapat mengubahnya secara perlahan-lahan dengan mengurangkan pengambilan kalori tersebut.Anda boleh memperbaikinya dengan hanya mengambil jumlah kalori yang diperlukan sahaja untuk badan anda sesuai dengan usia,aktiviti yang dilakukan dan jantina anda.Dengan jumlah kalori yang cukup,anda dapat mengawal berat badan anda dan akan memperoleh berat badan yang anda idamkan.

Ambil Salad Sebelum Makan Boleh Bantu Kurus

Selain itu,cara lain untuk kuruskan badan dalam 2 bulan ialah ambil salad sebelum memulakan makan.Anda diarankan memilih salad sebagai pembuka hidangan sebelum anda makan hidangan utama khususnya ketika waktu makan malam.Dengan cara yang mudah seperti ini,anda akan dapat mengawal pengambilan makanan kerana anda sudah cukup kenyang pada pembuka hidangan.Tambahan pula,pembuka hidangan anda ialah salad yang mana ia boleh mengurangkan selera makan anda serta sihat untuk tubuh.Seterusnya,anda perlu minum kopi sebelum melakukan sebarang aktiviti. Hal ini kerana kopi akan membuat anda lebih produktif di pagi hari, secangkir kopi hitam dengan sepercik susuk skim (11 kalori) atau kopi hitam (5 kalori) akan membuat latihan anda lebih bertenaga. “Anda akan membakar kalori lebih banyak tanpa menyedarinya,” kata Dr. Klauer.

Akhir sekali,antara cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan ialah tidur 30 minit lebih lama di malam hari
setengah jam ekstra dari jam tidur rutin anda (samada 5 jam atau 8 jam) akan membuat Anda lebih segar sehingga bisa mepengaruhi pilihan anda untuk makan makanan yang sihat. 30 minit ini juga akan mendorong anda untuk tidak melewatkan sesi olahraga di gym.Selain itu,anda juga hanya perlu minum air putih sahaja.Minuman bertenaga, smoothie, dan jus buah,semuanya mengandungi sekitar 100 kalori. Namun, tahukah anda, minuman dengan kandungan 100 kalori tidak akan memuaskan perut anda seperti makanan sebanyak 100 kalori. Jadi, segala minuman yang anda minum tadi tidak akan bpleh mengenyangkan perut anda.

Konklusinya,jelaslah bahawa terdapat pelbagai cara untuk kuruskan badan dalam 2 bulan yang boleh dipraktikkan oleh anda dalam kehidupan seharian.