Kuruskan Badan Dalam 2 Minggu

Hai semua.Apa khabar? Semoga anda sihat sejahtera.Pada kali ini,artikel ini akan berkongsi maklumat tentang cara kuruskan badan dalam 2 minggu.Haa bagi sesapa yang ada masalah berat badan dan ingin turunkan berat badan bolehlah cuba cara yang akan dikongsi dalam artikel ini.Tambahan pula,cara yang akan dikongsi boleh membuatkan anda kurus dalam 2 minggu je.Haa tak lama kan.Yang penting sekali ialah kehendak dan usaha daripada diri anda.JAngan sesekali pernah berputus asa terhadap usaha anda.Jadi,marilah kita lihat pelbagai cara untuk kuruskan badan dalam 2 minggu.

Senaman Bantu Kuruskan Badan

Terdapat pelbagai cara untuk kuruskan badan dalam 2 minggu.Antaranya ialah melakukan senaman pada pagi hari. Jika selama ini anda melakukan senaman pada malam hari, pertimbangkan untuk memindahkan jadualnya pada pagi hari untuk meningkatkan metabolisme hingga 14 jam, atau sebahagian besar dari hari anda. Jadualkan olahraga selama 20 sampai 30 minit setelah anda bangun pagi.Anda ju perlulah minum kopi sebelum anda bersenam. Kopi telah terbukti meningkatkan intensiti latihan, sehingga anda akan terdorong untuk berlatih lebih keras.Diingatkan juga supaya anda hindari pengambilan kafein apabila dalam keadaan perut kosong sebab kafein dapat menyebabkan anda mual. Meminumnya sebelum anda berjalan kaki selama 30 minit mungkin akan mendorong diri anda untuk berjalan dengan lebih cepat dan membakar lebih banyak kalori pada saat istirehat.

Minum Air Putih Bantu Untuk Kurus

Selain itu,cara lain untuk kuruskan badan dalam 2 minggu ialah minum air putih sebanyak lapan gelas sehari.Salah satu cara yang paling mudah untuk menurunkan sekaligus melangsingkan badan secara alami adalah dengan menghabiskan minum air putih sebanyak lapan gelas setiap hari. Air putih ini juga memiliki khasiat sebagai detoksifikasi. Disamping itu, banyak minum air putih dapat membantu menjaga kesihatan kulit agar tetap segar.Seterusnya,perbanyakkan pengambilan buah dan sayur.Memperbanyak pengambilan buah dan sayur dipercaya boleh membantu menurunkan berat badan seseorang dengan cepat secara alami. Kandungan serat, vitamin dan mineral yang terdapat pada buah serta sayuran ini memiliki peranan penting dalam menjaga kesihatan pencernaan. Biasakan untuk mengambil sayur dan buah-buahan ini setiap hari.

Akhir sekali,cara untuk kuruskan badan dalam 2 minggu yang seterusnya ialah elakkan makan waktu malam.Roti canai memang sedap. Tapi kalau nak kurus, masih lagi bernafsu nak makan?Pernah tengok bila waktu keluarga Cina makan malam? Biasanya, kalau selalu ke pusat membeli belah, mereka akan penuhi tempat makan seawal jam 6.30 petang. Sebenarnya, ini ialah waktu yang cukup ideal. Seeloknya, makan sebelum atau selepas Maghrib. Ini kerana badan kita memerlukan 4 jam untuk menghadamkan makanan. Bayangkan makan pukul 10 malam, anda kena berjaga sehingga pukul 2 pagi. Kalau terus tidur pukul 12 malam, alamatnya jadi lemak.

Kesimpulannya,sudah terang lagi bersulluh bahawa terdapat pelbagai cara untuk kuruskan badan dalam 2 minggu.Justeru,bagi sesiapa yang mempunyai masalah beratt badan,anda bolehlah mencuba cara ini.Belum cuba,belum tahu.