Penyembuhan Dan Penawar Kanser Payudara

Permulaan kanser adalah akibat dari sistem imun badan manusia dimana ia berfungsi secara semulajadi yang dihasilkan oleh kerana aspek-aspek negatif luaran dan dalaman yang wujud. Sains moden dan purba telah menetapkan bahawa diet yang tidak sihat dan gaya hidup yang kurang bermutu merupakan penyebab utama penyakit kanser mula berlaku. Walau bagaimanapun faktor keturunan juga perlu diambil kira, tetapi ini agak diabaikan berbanding dengan dinamik luar yang dengan mudah dapat dikawal oleh mangsa itu sendiri. Kajian terkini menunjukkan bahawa orang-orang yang tinggal beratus  tahun lalu di bumi ini lebih mengamalkan gaya hidup sihat dan aktif berbanding daripada penduduk masa kini. Penyakit jantung, tahap kolestrol yang tinggi dan kanser adalah penyakit yang jarang didengar pada masa itu walaupun purata jangka hayat orang-orang pada waktu itu mungkin sedikit kurang daripada apa yang ada hari ini kerana kebanyakannya diakibatkan daripada isu-isu kematian kanak-kanak dan penyakit yang tidak boleh diubati itu tetapi dijumpai penawarnya tidak lama selepas itu.

penyembuhan dan penawar kanser payudara

 

Penyakit kanser semata-mata adalah penyakit yang berlaku apabila sistem pertahanan semulajadi badan menjadi begitu lemah dan tidak bermaya yang menyebabkan tubuh badan tidak kuat untuk melawan dan menangkis sebarang benda yang cuba untuk menyerang dan menguasainya. Oleh itu kaedah yang paling pasti dan yang paling jelas untuk mencegah badan daripada menjadi mangsa kepada mana-mana penyakit adalah meningkatkan dan menguatkan diri dengan makanan sihat dan kaya dengan nutrien semula jadi. makanan organik sehari-harian terutamanya buah-buahan yang mempunyai kandungan serat yang tinggi, kacang dan sayur-sayuran berdaun yang mentah memainkan peranan penting dalam menyediakan nutrien berharga yang membantu dalam peningkatan sistem imun semula jadi badan.

penyembuhan dan penawar kanser payudara

Penyembuhan dan penawar kanser payudara salah satunya ialah buah-buahan yang sinonim dengan ciri-ciri melawan kanser ialah buah Avokado, Epal, Aprikot , Ceri , Limau Gedang , Manggis, Delima, Buah Pic, anggur merah, Raspberi dan Strawberi . Antara sayur-sayuran tambahan dan memainkan peranan penting dalam penyembuhan dan penawar kanser payudara ini ialah lobak merah, kubis, kubis bunga , Cantaloupe, Brokoli ,Brussels, Bell & Chili lada, Kale,Kentang, Tomato, Zucchini  dan jenis cendawan Agaricus blazei, Coriolus versicolor, Maitake, Shiitake dan Reishi. Herba dan pelbagai tumbuhan pemulihan juga membantu dalam formula penyembuhan ini , khususnya selepas penyakit itu telah memasuki sekitar tubuh badan dan seterusnya memerlukan penyembuhan terapeutik pesat sebelum sel kanser mengambil alih sistem tubuh badan. Tubuh manusia adalah sangat bijak dan sangat pintar kerana dapat mengetahui dengan tepat apa yang perlu dilakukan untuk terus hidup dan menyembuhkan dirinya daripada sebarang keabnormalan sistem yang mungkin disebabkan sebahagiannya disebabkan oleh prinsip persekitaran bumi yang melampau yang sebahagian besar bencana disebabkan perbuatan sendiri oleh empunya badan. Oleh itu ia akan sentiasa mengenal pasti dan bertindak balas secara positif terhadap apa-apa yang boleh membantunya dan mempunyai ciri-ciri semula jadi berbanding daripada bahan-bahan yang mengandungi kandungan kimia.

buah avocado merawat kanser payudara

Dengan pelbagai rawatan penyembuhan dan penawar kanser payudara dan kaedah pemulihan secara terapi yang tidak menggunakan penggunaan cara konvensional, tubuh badan mempunyai keupayaan unik secara menyeluruh menyembuhkan diri daripada didekati dengan apa-apa penyakit dengan cara yang paling berkesan.  Rawatan kanser asli, penawar alternatif dan terapi semula jadi akan berkembang maju dan berkembang pada tahun-tahun akan datang yang tidak ada manusia dapat menghalang atau menyekat tidak kira siapa yang berkuasa atau berpengaruh yang mungkin berada dalam dunia ini.

Akhir kata diharapkan agar artikel tentang penyembuhan dan penawar kanser payudara ini mampu memberikan sedikit sebanyak pencerahan tentang masalah penyakit kanser payudara ini.