Rahsia Bagaimana Dari Buang Kerja Boleh Menjadi Jutawan

Setiap orang mempunyai impian dan cita-cita tersendiri tetapi sehingga kini tak ramai yang masih tidak  berjaya merealisasikan impian itu. Jika ditanya mengapa impian itu masih tidak tercapai pastinya terdapat pelbagai alasan yang tidak masuk akal. Rasa ingin berubah dalam hati kita untuk berjaya seperti orang lain, ingin menjanjikan kebahagiaan kepada insan yang kita sayangi, ingin mengubah nasib hidup sendiri dan ingin menjadi seorang insan yang mudah didekati. Pada satu masa kita akan memberitahu diri sendiri untuk menjadi kaya tetapi hakikatnya kita cuma memasang impian dan kita masih tidak mampu.  Semasa kita sering memberitahu diri sendiri untuk menjadi kaya dan berjaya tetapi realitinya kita masih di zon yang sama. Rasa yang bertentangan ini begitu dalam di dalam diri sehinggakan perasaan itu mengatasi kemampuan dan mempengaruhi diri sendiri.  Hidup di dunia yang sementara ini bukn sekadar mengabdikan diri kepada Allah dan melengkapi kehidupan sehari-harian tetapi ketahuilah bahawa Allah mengutuskan kita untuk menjadi seorang khalifah.

impian untuk menjadi kaya

Pastinya di luar sana runsing memikirkan rahsia bagaimana dari buang kerja boleh menjadi jutawan kerana adakah ianya betul atau cuma khabar angin semata-mata. Diakui bahawa keinginan dan desakan hidup untuk bergaya sehinggakan anda sanggup berhutang dan ianya menjadi penyebab utama masyarakat tidak mampu melangsaikan hutang. Memang tidak salah untuk memenuhi keperluan namun jika tersilap langkah tanpa perancangan yang betul maka malapetaka bakal melanda kehidupan anda. Kebanyakan individu dalam lingkungan umur 25 hingga 35 tahun berisiko untuk muflis disebabkan naluri mereka yang menginginkan hidup dengan penuh bergaya, ia merupakan lambang status dan pada akhirnya mudah terpengaruh dengan tawaran yang diberi. Tanpa perancangan kewangan yang bijak dan teratur anda pastinya akan dibelenggu dengan masalah kesempitan duit. Melalui aplikasi duit ciptaan saudara Ameer Hisham yang mudah digunakan dan beliau berjaya menjadi jutawan dalam sekelip mata. Saudara Ameer Hisham ini mendedahkan rahsia bagaimana dari buang kerja boleh menjadi jutawan sekelip mata.

kelebihan aplikasi duit

Ameer Hisham merupakan seorang graduan Amerika Syarikat dalam jurusan ijazah Computer Science and Programming dan selepas tamat pengajian beliau bekerja sebagai seorang programmer di syarikat programming aplikasi handphone. Pendapatan yang beliau dapat dalam sebulan adalah sebanyak RM2500 dan ianya memang tidak mencukupi bagi dirinya untuk menyara diri dan keluarga. Walaupun terpaksa bekerja sehingga malam hari, dimarahi bos dan tidak mendapat kenaikan gaji gara gara syarikat tidak mendapat untung. Setiap bulan beliau terpaksa menghadapi tekanan dan bebanan hutang sehingga akhirnya bos tidak membayar gaji sampai rasa sudah putus asa dan buntu untuk keluar dari masalah belenggu hutang. Sehingga pada suatu hari beliau mendapat tahu tentang kod programming yang beliau cipta digunakan oleh bosnya sehinggalah keuntungan diraih semata mata untuk bosnya sahaja. Beliau mengambil keputusan mengubah semula kod tersebut dan diolah untuk dijadikan lebih bagus sehingga selepas seminggu beliau mendapati aplikasi tersebut berjalan sendiri dan bertubi-tubi pendapatan masuk ke dalam akaun beliau.

aplikasi ajaib android jana duit

Akhir kata, begitulah sedikit demi sedikit tentang rahsia bagaimana dari buang kerja boleh menjadi jutawan dapat dibincangkan melalui artikel ini. Semoga ia bermanfaat buat para pembaca.