Rawatan Darah Tinggi Dengan CMD

Tekanan darah tinggi atau hipertensi adalah salah satu penyumbang utama penyakit jantung dan strok. Selain menyebabkan kematian tekanan darah tinggi juga meningkatkan risiko penyakit lain seperti obesiti, diabetes dan kolesterol tinggi yang meningkatkan risiko kesihatan. Masalah tekanan darah tinggi yang anda dapat sekarang adalah berpunca daripada makanan yang telah anda makan sejak bertahun-tahun lepas. Tekanan darah tinggi bukan satu penyakit  dan ianya cuma merupakan satu simptom atau tanda bahawa keadaan dalaman badan anda sudah menjadi semakin tercemar dengan macam-macan bahan yang terkandung dalam makanan zaman moden ini. Jikalau tekanan darah tinggi itu merupakan satu penyakit seperti selesama atau wabak ia sepatutnya sudah lama menjangkiti ahli keluarga anda. Hakikatnya, tekanan darah tinggi tidak berjangkit kerana darah tinggi bukan disebabkan oleh virus ataupun bakteria. Selama ini kita kerap dengar pesakit tekanan darah tinggi (Hipertensi) mengatakan bahawa doktor menasihati mereka supaya kurangkan makanan berlemak atau berkolesterol tinggi. Tetapi para doktor tidak pernah beritahu bagaimana kolesterol itu menyebabkan tekanan darah tinggi dan bagaimana untuk “reverse” atau kembalikan semula keadaan kesihatan badan ke tahap normal.

Pelbagai kaedah untuk merawat darah tinggi samada dari segi tradisional mahupun perubatan moden dan di antara cara yang agak berkesan ialah rawatan darah tinggi dengan CMD. Air beralkali adalah sangat berbeza dengan air yang biasa kita minum dimana air alkali mengandungi kandungan ion negative yang tinggi serta memiliki tahap didih, kepekatan dan ikatan molekul yang berbeza dengan air paip. Keadaan ini menyebabkan air alkali mampu menyerap masuk ke dalam sel 3 kali ganda lebih cepat berbanding air paip kerana struktur molekul yang lebih kecil mampu meningkatkan proses pembuangan toksin yang lebih efektif. Air beralkali merupakan keperluan tubuh untuk kesihatan yang optimum sepanjang hayat manusia. Apabila bercakap tentang air minuman yang terbaik untuk tubuh, masih ramai yang belum mengetahui tentang hal ini kerana sebahagian besar pengetahuan kita hanya fokus kepada fungsi asas air minuman sahaja iaitu air sebagai penghilang dahaga namun peranan air adalah lebih daripada itu.

rawatan ubati darah tinggi dengan CMD

Pentingnya rawatan darah tinggi dengan CMD adalah kerana Concentrated Mineral Drop (CMD)  merupakan penemuan semulajadi yang menjadi titisan penawar kepada seisi keluarga. CMD dapat membantu mengimbangi pH badan untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan produk CMD telah berada dalam pasaran Malaysia sejak 19 tahun yang lalu mempunyai ribuan testimoni yang menakjubkan.  Ianya adalah cecair asli bersifat alkali yang kaya dengan nutrient dan berfungsi sabagai all in one yang mampu membantu tubuh badan merawati penyakit yang dialami kerana di dalam CMD terdapat 76 jenis mineral yang terkandung iaitu 8 jenis makro mineral dan 68 jenis mikro mineral seperti calcium dan zink.

rawatan rawat darah tinggi dengan CMD

Semoga artikel rawatan darah tinggi dengan CMD ini memberikan manfaat buat semua.