Rawatan Gout Dengan CMD

Gout (Asid Urat) merupakan suatu penyakit di mana terjadinya penumpukan asid urat di dalam tubuh secara berlebihan, baik yang diakibatkan dari penghasilan yang meningkat, pembuangannya melalui ginjal menurun ataupun akibat dari peningkatan asupan makanan yang kaya dengan purin. Setiap orang memiliki asid urat di dalam tubuhnya kerana setiap metabolisma normal dihasilkan oleh asid urat sedangkan yang menjadi pemicu dari penyakit ini berasal dari makanan dan senyawa lain yang mengandung purin. Sebenarnya tubuh kita telah menyediakan 85 peratus senyawa purin untuk keperluan sehari-harian dan ini bererti keperluan purin dari makanan hanya diperlukan dalam sekitar 15 peratus. Dalam keadaan normal, kadar asid urat di dalam darah bagi lelaki kurang dari 7 mg/dl sedangkan pada wanita  kurang dari 6 mg/dl. Jika kadar kepekatan di dalam darah lebih besar dari 7,0 mg/dl akan menyebabkan terjadinya penumpukan kristal asid urat dan apabila kristal asid urat telah mengendap dalam sendi maka akan terjadi peradangan dan diteruskan dengan serangan gout. Apabila serangan terus berulang akan menyebabkan kristal asid urat mengendap di bahagian perifer tubuh seperti ibu jari kaki, tangan dan telinga. Penumpukan asid urat yang terjadi secara sekunder dapat mengakibatkan terbentuknya batu ginjal yang disertai dengan penyakit ginjal kronik.

Rawatan gout dengan CMD kerana ianya terbukti sangat berkesan kerana badan kita mengawal kadar pH sendiri menjaganya agar tetap pada atau sangat dekat dengan 7.365 yang mungkin. Ia sangat baik dan ia akan berbuat demikian pada setiap masa. Terlalu jauh dari 7.365 bermakna  akan menimbulkan isu-isu serius dan boleh membawa kepada kematian. Apabila tubuh mengandungi terlalu banyak keasidan badan berlebihan (EBA) maka akan memaksa badan untuk meminjam mineral termasuk kalsium, natrium, kalium, dan magnesium daripada organ-organ dan tulang dan penting untuk penampan ataupun meneutralkan asid dan selamat dikeluarkan dari badan. Inilah yang akan melemahkan sistem tubuh badan anda membuatkan anda lebih mudah dan terdedah kepada keuzuran. Semakin lama dan jumlah asid yang anda terkumpul ke dalam sistem badan, oleh itu pH badan anda jatuh dan persekitaran dalaman menjadi lebih dan lebih berasid.

nilai pH menentukan tahap keasidan dalam badan

CMD diekstrak dari Tasik Great Salt, Utah, USA. Kadar garam tasik itu begitu tinggi sehingga tiada kehidupan bakteria dengan berbataskan gurun sehingga tidak berpenduduk (bebas pencemaran) dan pengilangan dimiliki oleh rakyat Malaysia. Ianya semulajadi dan CMD bukanlah hasil buatan makmal. Ia adalah semata-mata air tasik yang telah dibuang 99.5 peratus garamnya tanpa tambahan pewarna, pengawet, perasa tiruan, 100 peratus bahan alami. CMD tidak perlu pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia adalah makanan tambahan mineral. Bukan sahaja lengkap, malah ia juga seimbang dan ini penting kerana mineral dengan lainnya dapat menarik atau menolak dan menciptakan suatu keseimbangan dinamik pada anggota tubuh badan untuk melawan pelbagai jenis penyakit seperti dapat rawatan gout dengan CMD.

rawatan gout dengan CMD

Demikianlah sedikit sebanyak cara rawatan gout dengan CMD yang admin dapat kongsikan khusus buat para pembaca.