Siapa Itu Ameer Hisham

Dugaan merupakan suatu ujian yang Allah SWT turunkan buat hambanya melalui dua bentuk samada dalam bentuk kesengsaraan ataupun kesenangan. Sebagai seorang manusia kita memang tidak lepas daripada diduga. Dugaan datang dari bermacam jenis. Ada yang diduga dari segi kesihatan, kematian, kewangan, kerjaya, perhubungan, kaya atau miskin, senang atau susah, sibuk lapang, takut berani, gembira sedih, rendah gemuk kurus, sihat sakit, muda tua, cinta kasih sayang benci dendam, jauh dekat, rindu, marah, seronok, lucu, seram, hidup mewah, melarat, sunyi, besar kecil tinggi, buta celik  malah berbagai lagi yang kita hadapi bila berkata tentang dugaan. Sepertimana firman Allah dalam (Q.S. 29 Al-Ankabut:2-3) “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan (saja) mengatakan: Kami telah beriman, sedang mereka tidak diuji lagi? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.

dugaan masalah kesempitan hidup

 

Ujian membuktikan kekuatan manusia dalam menghadapi keadaan seperti menghadapi masalah. Malah tingkat ujian berbeza menurut kemampuan seseorang serta dugaan datang beserta hikmah. Ia memerlukan masa untuk manusia memperhalusi sebab dan punca sesuatu perkara. Ujian dan dugaan menjadikan diri sentiasa menghargai apa yang sudah dimiliki serta mengingatkan manusia agar tidak cepat lupa dan sentiasa bersyukur dengan apa yang ada. Nasihat sabar dalam keimanan adalah kata-kata terbaik yang perlu diungkapkan dengan mengingatkan mereka tentang perjalanan penuh cabaran manusia-manusia bergelar nabi dan rasul pilihan Allah. Terdapat banyak cara bagaimana untuk keluar daripada kesempitan hidup dan salah satunya adalah melalui aplikasi duit ciptaan Ameer Hisham. Siapa itu Ameer Hisham?

siapa itu Ameer Hisham

Dengan mencipta suatu aplikasi ajaib dengan menggunakan handphone sendiri bukan semata mata menggunakan ebook yang membekalkan panduan dan teknik yang cukup untuk memberi info buat para pengguna tetapi individu yang bernama Ameer Hisham ini telah menggunakan ilmunya dan diolah dalam bentuk suatu ciptaan aplikasi untuk digunakan orang ramai. Dengan aplikasi yang amat mudah dan boleh dibawa kemana-mana sahaja duit akan masuk ke dalam akaun tanpa henti dan beliau telah terbukti berjaya menjadi seorang jutawan dalam sekelip mata. Pastinya anda tertanya-tanya siapa itu Ameer Hisham. Beliau merupakan seorang graduan dalam ijazah Computer Science and Programming di Amerika Syarikat melalui biasiswa Mara. Selepas tamat pengajian, beliau bekerja sebagai seorang programmer di sebuah syarikat programming aplikasi handphone namun dengan gaji sebanyak RM2500 sememangnya tidak mencukupi. Sampai satu tahap beliau tidak dibayar dengan gaji sedangkan hutang beliau bertimbun timbun dengan alasan syarikat tidak mendapat untung sehingga pada suatu hari beliau mendapat tahu bahawa bos tempat beliau bekerja telah mengambil kod programming yang beliau reka dan telah mencipta sebuah aplikasi berdasarkan kod itu. Beliau membuka langkah dengan mengubah kod tersebut dan melakukan transformasi supaya aplikasi ini menjadi lebih mantap. Selepas seminggu membetulkan aplikasi ini, duit terus berjalan masuk ke akaun beliau dan terbukti aplikasi ini amat ajaib.

buat duit dengan aplikasi android

Semoga artikel tentang siapa itu Ameer Hisham ini memberikan info yang cukup untuk para pembaca mengenali seorang individu yang bernama Ameer Hisham ini.