Suplemen Menaikkan Saiz Payudara

Peningkatan penggunaan suplemen menaikkan saiz payudara yang mencerminkan perubahan bahawa wanita sekarang mengambil keputusan untuk mengubah bahagian badan melalui cara lain selain pembedahan. Ramai wanita melihat suplemen ini sebagai kaedah yang selamat dan kurang mengancam untuk meningkatkan saiz payudara dan mendapatkan rupa yang dikehendaki. Banyak makanan tambahan dan peningkatan saiz payudara dijual pada hari ini mempunyai tuntutan yang berbeza dalam keberkesanan mereka dalam meningkatkan saiz payudara dengan beberapa keputusan yang terjamin dalam lebih kurang sebulan. Walaupun tuntutan tidak dapat disahkan dengan sebenarnya, ada sesetengah yang telah tertakluk kepada beberapa ujian klinikal bebas dan sesetengah telah dapat dikenalpasti berkesan dan banyak daripada ini menggunakan bahan-bahan semulajadi atau herba untuk meningkatkan pertumbuhan tisu payudara. Kebanyakan suplemen didapati berkesan dan ada juga sebaliknya. Pakar-pakar perubatan herba mengatakan bahawa kebanyakan makanan tambahan pertumbuhan ini mempunyai bahan-bahan semula jadi dan bekerja dengan baik dalam meningkatkan saiz payudara namun mereka tetap menentang bahawa semua ubatan ini tidak benar-benar selamat.

Menurut beberapa ahli-ahli sains dan ahli akademik, penggunaan beberapa produk menaikkan saiz payudara ini perlu dikurangkan atau tidak digalakkan sama sekali kerana kekurangan bukti untuk dibuktikan keberkesanan dan keselamatan dalam jangka masa panjang. Jika pil pembesaran payudara mempunyai kesan kepada kadar estrogen dalam badan seperti yang banyak terjadi masih terdapat beberapa kebimbangan keselamatan yang terlintas dan perlu diambil perhatian. Estrogen jika diberi secara terus akan merangsang pertumbuhan tisu dalam rahim dan dipercayai menggalakkan kanser rahim  dan terapi penggantian hormon biasanya mengandungi progesteron untuk menangani kesan estrogen di rahim. Kebanyakan kajian makmal belum ditentukan sepenuhnya kesan tambahan peningkatan dalam merangsang pertumbuhan tisu rahim.

suplemen menaikkan saiz payudara

Walau bagaimanapun, tidak ada bukti yang menunjukkan bahawa suplemen menaikkan saiz payudara mengganggu pengambilan seseorang individu wanita dari segi pengambilan pil kesuburan, haid atau pil perancang. Sesetengah pakar juga mengatakan bahawa banyak herba yang digunakan seperti halba yang mempunyai reputasi sejarah sebagai salah satu bahan menaikkan payudara. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit perbincangan mengenai keselamatan dalam penggunaan jangka panjang dan penganalisis tidak mempunyai pandangan yang jelas mengenai kebimbangan keselamatan jika anda mengambil kuantiti herba yang banyak dalam bentuk pil. Telah diketahui bahawa suplemen pembesaran payudara secara teorinya membesarkan saiz payudara kerana kebanyakan daripada suplemen ini mengandungi kandungan herba yang dikenali memberi kesan seperti kesan estrogen pada badan.

suplemen dan pil menaikkan saiz payudara

Di antara herba yang sering digunakan dalam suplemen menaikkan saiz payudara dan mempunyai potensi memberikan kesan sampingan kepada pengguna ialah Saw Palmetto. Herba ini dikenali untuk merawat gejala kencing akibat daripada benign prostat hipertropi (BPH) di kalangan lelaki. Saw palmetto bagaimanapun ternyata untuk melambatkan pembekuan darah jadi ia tidak boleh digunakan sebelum atau selepas pembedahan tetapi orang-orang yang mengalami gangguan pendarahan dan bagi mereka yang mengambil ubat ” penipisan darah” seperti Coumadin (warfarin), Plavix (clopidogrel), Ticlid ( ticlopidine ), Trental ( pentoxifylline ), heparin, dan aspirin. Saw palmetto juga boleh mengurangkan keberkesanan pil perancang. Selain itu keladi liar juga digunakan dalam kandungan herba ini dimana tanaman akar ini telah didapati mempunyai pelbagai estrogen tumbuhan yang diperoleh seperti diosgenin. Ia adalah sangat digalakkan untuk merawat gejala-gejala menopaus dan melegakan sindrom pra-haid (PMS). Walau bagaimanapun keladi liar tidak digalakkan untuk digunakan oleh wanita hamil atau wanita yang menyusukan ataupun wanita yang menggunakan pil perancang sebagai perancang  ataupun oleh orang-orang yang mempunyai kanser hormone sensitif.

saw palmetto penawar herba merawat kanser payudara

Semoga artikel tentang suplemen menaikkan saiz payudara memberikan manfaat buat para pembaca.