Tips Goda Isteri

Keluarga adalah salah satu kelompok atau kumpulan manusia yang hidup bersama sebagai satu kesatuan atau unit masyarakat terkecil dan biasanya selalu ada hubungan darah, ikatan perkawinan atau ikatan lainnya, tinggal bersama dalam satu rumah yang dipimpin oleh seorang kepala keluarga dan makan dalam satu periuk. Rumah tangga bahagia suami isteri menjadi impian semua pasangan. Untuk mendapat kebahagiaan dalam rumah tangga suami isteri haruslah benar-benar memahami tanggungjawab yang harus dimainkan samada dari pihak isteri mahupun suami. Rumah tangga bahagia, aman sentosa, tenteram, berkat dan mendapat rahmat dari Allah haruslah sering didoakan kepada Allah oleh suami dan isteri. Setelah sentiasa memanjatkan doa barulah berusaha memahami panduan, rahsia, tips, petua, teknik dan bagaimana cara menuju rumah tangga yang bahagia. Perkahwinan adalah amanat Allah SWT, maka jagalah amanat Allah itu sekuat-kuatnya dan seteguh-teguhnya kerana syaitan akan berusaha dengan seribu satu macam cara untuk menghancurkan perkahwinan tersebut. Inilah ujian terberat dalam kehidupan iaitu menjaga amanah Allah SWT dalam bentuk perkahwinan dan ini memang tidak mudah kerana ramai sekali orang yang gagal mempertahankannya. Syaitan akan terus saja menggoda pasangan suami isteri untuk terjerumus kedalam lembah yang hina maka pada akhirnya akan tercetus perceraian.

Bagi para suami, terdapat banyak tips goda isteri dan salah satunya ialah dengan sentiasa memberi perhatian kepada isteri. Seorang suami haruslah memberi perhatian dan penuh perasaan kepada isterinya. Isteri pastinya pernah mengalami dan menghadapi bermacam-macam perubahan baik secara fisizal dan psikologi. Pada saat-saat seperti itu contohnya pada saat tanda bersalin akan segera datang pada waktu isteri yang sedang hamil. Isteri sangat memerlukan suatu perlakuan yang mesra dan penuh perhatian supaya para isteri boleh melupakan kesusahan dan kesedihan yang sedang dialami serta menenangkan perasaannya yang mudah tersentuh. Perkenalkan dia dengan pujian dengan mengatakan sesuatu seperti “Saya ingin anda bertemu dengan isteri saya yang cantik ini,” ataupun “Perkenalkan, ini belahan jiwa saya”. Mengenalkan isteri anda secara terbuka merupakan suatu perlakuan yang dapat membuktikan bahawa anda sangat mencintai isteri anda.

tips goda isteri dengan memberi perhatian kepada isteri

 

 

Tips goda isteri yang seterusnya ialah dengan menjadi pelindung. Islam telah memberikan hak seorang wanita secara penuh atas suaminya, di mana Islam memerintahkannya untuk menghormati isterinya, memenuhi hak-haknya dan menciptakan kehidupan yang layak baginya sehingga istrinya patuh dan cinta kepadanya. Suami yang bertanggungjawab adalah ketika ia tahu dan melakukan apa yang Allah harapkan serta tahu apa yang isterinya harapkan. Untuk itu, tanggungjawab adalah suatu hal yang sangat penting dalam kehidupan kerana tanggungjawab bersangkut paut dengan orang lain dalam hal ini iaitu isteri dan anak-anak.

tips goda isteri dengan melindungi isteri

Penutupnya, semoga para suami di luar sana dapat memanfaatkan artikel tips goda isteri agar hubungan suami isteri bakal terpelihara.