Ubat Resdung Di Farmasi

Resdung ialah penyakit yang disebabkan jangkitan pada rongga sinus. Gejala yang sering dialami oleh penghidap penyakit resdung ialah demam, selesema, hidung berair, batuk berkahak, sukar bernafas, jerawat bernanah, nafas berbau busuk, muka terasa berat, berdengkur kronik, timbulnya jerawat batu bernanah dimana 3 peratus dari penghidap resdung ini akan mendapat masalah jerawat yang teruk. Rawatan yang biasa disarankan oleh penghidap resdung adalah mengambil ubat untuk mengawal gejala resdung seperti selsema dan hidung tersumbat. Ubat ini mungkin boleh memberi kelegaan, tetapi hanya dalam tempoh sementara sahaja Terdapat banyak punca dan penyebab masalah resdung ini contohnya alahan dan pencemaran. Bahan alahan dan pencermaran turut berada di dalam udara yang disedut setiap hari. Bahan kimia seperti di dalam bau minyak wangi yang kuat boleh menyebabkan kerengsangan pada sesetengah individu. Menghidu udara yang kurang bersih boleh menyebabkan batuk, ketidakselesaan pada hidung dan menyebabkan keradangan yang sekaligus meningkatkan risiko kepada resdung dan ini diakui oleh Dr Bains. Seperti udara yang tercemar, rokok dan asap rokok juga boleh merengsakan hidung dan mengakibatkan keradangan. Ini mendedahkan lagi pada risiko jangkitan di dinding sinus dan orang yang merokok sebenarnya dengan sengaja telah merosakkan sistem pembersihan hidung semula jadi dengan asap rokok yang disedutnya. Kotoran dan sampah dari asap rokok akan terkumpul di dinding sinus yang turut menyumbang kepada pembengkakkan dan penyumbatan saluran hidung terutamanya ketika selsema.

Cara untuk merawat resdung salah satunya adalah melalui ubat resdung di farmasi, caranya ialah dengan mengamalkan pati mineral Concentrated Mineral Drops (CMD) dari syarikat Revell Global Sdn. Bhd. Concentrated Mineral Drops (CMD) ini merupakan pemakanan mineral lengkap untuk memelihara kesihatan badan menyeluruh. Ia mengandungi magnesium yang berkualiti tinggi bersama 72 jenis trace mineral yang bertindak aktif membantu proses pembersihan dalam hati, menyingkirkan toksin dan kolestrol serta lemak dalam hati. Ianya juga membantu dalam menurunkan kadar kolestrol dalam darah, menyigkirkan lemak dan yang paling utama magnesium memelihara kesihatan jantung anda.

ubat resdung di farmasi

 

Selain itu, ubat resdung di farmasi yang agak popular ialah Vitahealth Bioflavonoids C 1000. Bioflavonoid berfungsi secara berkesan bersama vitamin C malalui mutualisma dimana Bioflavonoid membantu fungsi vitamin C dan berperanan penting dalam menjaga kekuatan urat kapilari dan menetapkan permeabilitasnya. Bioflavonoid membantu vitamin C dalam menjaga collagen agar tetap dalam keadaan sihat, membantu penyerapan dan penggunaan vitamin C, mencegah kerosakan vitamin C kerana pengoksidaan, mengurangkan tekanan darah tinggi, mengurangkan pendarahan, mencegah kerosakan kapilari dan rangkaian penghubung, dan membentuk penghalang pelindung terhadap jangkitan.

Vitahealth Bioflavonoids C 1000 rawat resdung

Diharapkan artikel ubat resdung di farmasi memberi info yang jelas buat para pembaca dalam proses merawat penyakit resdung. Selamat mencuba.

ubat penawar untuk masalah resdung yang mujarab berkesan selamat

PENAWAR RESDUNG UNTUK ANDA – KLIK SINI